Слънце до обяд, после дъжд

07:00, 30 мар 22 25 1322 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Преди обяд ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. На изолирани места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Ще духа предимно умерен, след обяд на места в Източните Родопи и Странджа временно силен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще са предимно между 19° и 24°, по-ниски на места по Черноморието, в София около 19°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност, през нощта срещу четвъртък ще се вплътни. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде  2-3 бала.

Жълт код за силен югозападен вятър е обявен за четири области в страната. Това са Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Там поривите на вятъра ще достигат до 20 м/с. 

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра около 4°.                        

В четвъртък и петък вятърът ще е от юг-югозапад, в Източна България и северно от планините - силен. Облачността ще е променлива, често значителна. На места, повече в Западна България, ще има валежи от дъжд с краткотраен характер, ще има и гръмотевици. Ще остане топло за периода, особено в Източна България, където максималните температури ще са между 20° и 25°, а и минималните ще са високи: в петък до 8°-13°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама