„Изгубеният град“ – приятно островно бягство със стари любимци и нов секссимвол

11:10, 29 мар 22 / Култура 25 1552 Шрифт:
Катерина Хапсали Автор: Катерина Хапсали

Има нещо особено свежо в романтичните пародии, които разтопяват цялата глазура на захоросаните филми за сантиментални красавици в беда и техните самоотвержени, мускулести рицари. Толкова сиропирани продукти сме погълнали вече от манифактурата на Холивуд, че всяко откровено пародиране на установената матрица е като глътка чист въздух в стая със задушлив парфюм. 

„Изгубеният град“, режисиран от братята Адам и Аарон Ний, е точно такава забавна, приятна и на моменти наистина остроумна приключенска и романтична комедия, в която на всичкото отгоре участват стари любимци като Сандра Бълок и епизодичния, но особено колоритен Брад Пит. Компания им правят един от новите секссимволи Чанинг Тейтъм (официално вече двойка със Зоуи Кравиц) и абсурдният, но безбожно елегантен злодей Даниел Радклиф. Всички са в топ актьорска форма и изглежда се забавляват искрено на снимачната площадка – нещо, което самият сценарий (дело на Орен Узиел, Дейна Фокс и братята Ний) предполага. 

Депресираната, овдовяла писателка Лорета Сейдж, автор на розови книжлета за романтични приключения по екзотични места, излиза от самоизолацията си за да стартира рекламна кампания за новата си книга. Веднага след първото представяне пред публика обаче писателката е отвлечена от напълно откачен, екстравагантен и амбициозен милиардерски син, който е убеден, че е открил Изгубения град от романа на Лорета на екзотичен остров насред океана. 

Въпросният антигерой, изигран от Радклиф, вярва, че именно Лорета може да му помогне да открие легендарно съкровище, а в опит да я спаси от принудителната ваканция се втурва Алън (Тейтъм), познат като вечно гелосания и разгърден рицар Даш, модел от кориците на книгите й. 

В цялата последваща дандания, изпълнена с откровена сатира на романтичното и приключенско кино, за кратко в спасителната акция се включва и героят на Брад Пит – колкото да покаже, че може да е прекрасна карикатура на поредния непроницаем герой, ветеран от безброй войни, който е открил дзен мъдростта дълбоко в себе си. 

В крайна сметка (без твърде много спойлери) „лошите“ са наказани, любовта се пренася от кориците на книгите директно в живота, а публиката на Лорета получава нов бестселър.

Не, това със сигурност не е филм, който ще ви разтърси или възвиси, но е наистина приятно островно бягство от напрегнатото ежедневие, а и от романтичните и героични превземки. „Изгубеният град“ няма да остави дълбок отпечатък в историята на киното, но е чудесно ново попълнение в жанра си! В крайна сметка, киносалоните са и място за забавление, не само за фестивални образци.

„Изгубеният град“ буди интерес и по друга причина: след неговата премиера Сандра Бълок смята да премине на следващ етап в живота си. А именно – да се посвети изцяло на майчинството. Припомняме, че наскоро актрисата декларира пред Entertainment Tonight плановете си да се оттегли от актьорството. Бълок не уточни колко дълга почивка смята да си вземе, но подчерта, че иска да бъде плътно до най-близките си същества. Тя е майка на осиновените Луис (12) и Лейла (10), за които се грижи заедно с приятеля си Брайън Рандал – фотограф от Портланд и „истински светец“, според актрисата.

Със сигурност всекидневието на Сандра Бълок е доста по-различно от това на подскачащата из джунглата в розов гащеризон с пайети Лорета Сейдж.    

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама