Йосиф Миладинов с пет медала в Швейцария

14:16, 28 мар 22 / Спорт 25 1638 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българинът Йосиф Миладинов спечели общо пет медала на националното първенство на Швейцария по плуване в 50-метров басейн, което завърши снощи в Устер.

В последната дисциплина от програмата на шампионата европейският вицешампион Миладинов спечели златото с щафетата на домакините от Устер Вализелен на 4 по 100 метра съчетано плуване. Той беше на трети пост в бътерфлая и помогна за успеха с време 3:43.48 минути.

Преди това той беше последен пост в квартета на 100 метра свободен стил в събота, в който Устер завърши втори за 3:21.41 минута, само на 4 стотни зад победителя Женева Натасион, пише БНР.

В индивидуалните състезания при мъжете 18-годишният Миладинов заслужи още три отличия - сребро на 100 метра бътерфлай с 52.59 секунди, както и бронз на 50 метра свободен стил с 23.19 секунди и на 50 метра бътерфлай с 23.99 секунди.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама