Шамари и шеги на „Оскар“-ите

08:12, 28 мар 22 / Култура 25 1682 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Приключи 94-тото раздаване на наградите „Оскар“. Церемонията, водена от актрисите Еми Шумър, Реджина Хол и Уонда Скайс, мина без особено големи изненади, като се изключи един паметен момент.

След като Крис Рок, избран да връчи една от наградите, си направи неуместна шега с подстрижката на съпругата на Уил Смит, като я нарече „G.I. Jane”, звездата от „Методът Уилямс“ излезе на сцената и удари колегата си през лицето.

Крис Рок реагира с усмивка и каза, че само се шегува, докато Уил Смит крещеше: „Дръж името на жена ми далеч от ш*баната си уста“.

Ще говори ли Зеленски на „Оскарите“?

Джейда Пинкет Смит от години се бори с косопада и миналата година реши окончателно да обръсне главата си.

По отношение на наградите най-голямата изненада беше в категорията за най-добър филм. „Оскар“-ът отиде при екипа на филма „CODA”, който разказва за глухонямо семейство. Лентата беше номинирана в три категории (филм на годината, поддържаща роля и адаптиран сценарий) и спечели във всички тях.

С най-много награди „Оскар“ се отличи фантастичният филм на Дени Вилньов „Дюн“ – цели 6 статуетки, сред които и награда за оригинална музика. Саундтракът на филма е дело на Ханс Цимер.

Единственият друг филм, получил повече от една награда, беше „Очите на Тами Фей“. Той също спечели и двете си номинации – за грим и за главна женска роля за играта на Джесика Частейн.

Наградата за най-добра режисура отново отиде при жена – Джейн Кемпиън за филма ѝ „Силата на кучето“. Лентата обаче се превърна и в големия губещ на церемонията, защото получи само една награда, въпреки 12-те си номинации.

Оскарите за главна и поддържаща мъжка роля отидоха при Уил Смит и Трой Коцур, като Уил Смит се просълзи при приемането на наградата. Оскарът за поддържаща женска получи Ариана Дебоуз от „Уестсайдска история“.

Кенет Брана получи „Оскар“ за оригиналния сценарий на „Белфаст“, вдъхновен от личните му спомени за детството му в Северна Ирландия.

Певицата Били Айлиш и брат й получиха „Оскар“ за песента от филма „Смъртта може да почака“.

Не се оправдаха очакванията украинският президент Володимир Зеленски да се включи на церемонията, въпреки че звезди като Шон Пен призоваваха за това. Пен дори заяви, че ще претопи Оскарите си, ако това не се случи, пише bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама