Байдън нарече Путин „касапин“

19:04, 26 мар 22 25 1952 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американският президент Джо Байдън нарече руския президент Владимир Путин „касапин“. Това стана по време на визитата му в Полша. 

Той заяви, че не е сигурен, че Русия е променила стратегията си в Украйна, след като Кремъл обяви преди два дни, че първата фаза на „специалната военна операция“ е приключила и усилията ще бъдат фокусирани към „освобождаването“ на Донбас.

Сенатът на САЩ осъди Путин като военнопрестъпник

Припомняме, че преди десет дни Байдън пък определи Путин като „военнопресъпник“.

Коментарите на президента Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин стесняват перспективите за подобряване на отношенията между двете страни“, съобщи говорител на Кремъл Дмитрий Песков пред руската агенция ТАСС, цитирана от „Ройтерс“. В края на краищата един държавен лидер трябва да проявява трезвост“, подчерта той. 

В Полша Байдън се срещна за първи път от началото на войната с украински представители в лицето на министрите на външните работи и отбраната. По време на престоя си във Варшава американският президент бе посрещнат от полския си колега Анджей Дуда, а в хотела си разговаря с украинския външен министър Дмитро Кулеба и министъра на отбраната Олексий Резников. Част от американската делегация бяха държавният секретар Антъни Блинкън и министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

Според Кулеба, освен обещания за „еволюция в отбранителното сътрудничество“ между САЩ и Украйна, Байдън е изразил съгласие за нуждата от по-голям натиск върху европейските страни да наложат допълнителни санкции на Русия.

Американският президент посети американски войници, разположени в района на летището в град Жешов като част от защитата на НАТО на източния фланг на Алианса. Той каза на войниците, че са в разгара на сблъсъка между демокрациите и автократите, пише „Мediapool“.

„Светът няма да е същият, но не заради Украйна. Организационните структури няма да са същите след 10-15 години. Въпросът е кой ще надделее – нашата демокрация ли ще надделее и ценностите, които споделяме, или едноличната власт. Това е заложено на карта, така че това, което вършите, е от значение“, каза Байдън в обръщението си към американските военни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама