20-годишна полякиня е новата №1 в женския тенис

12:13, 26 мар 22 / Спорт 25 1381 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Шампионката от „Ролан Гарос“ за 2020 година Ига Швьонтек (Полша) ще стане номер 1 в женския тенис на 4 април. Това стана факт след победата на 20-годишната тенисистка над Виктория Голубич (Швейцария) с 6:2, 6:0 във втория кръг на турнира в Маями.

Исторически триумф: 19-годишна полякиня спечели "Ролан Гарос"

Швьонтек ще измести от първата позиция в ранглиста Ашли Барти (Австралия), която преди няколко дни обяви оттеглянето си от тениса.

Тя научи новината за изкачването си на върха в женския тенис след ТВ интервюто на корта, когато турнирният директор Джеймс Блейк и бившата №1 Линдзи Дейвънпорт ѝ поднесоха огромен букет цветя. Работата е там, че никога не съм си представяла този момент. Просто работех ден след ден и играех добре тенис. Но никога не съм вярвала, че това наистина може да се случи. Така че за мен е още сюрреалистично“, заяви Швьонтек на пресконференция, цитирана от bTV. 

Григор Димитров отпадна още след първия си мач в Маями

След титлата си на турнира в Индиън Уелс през миналата седмица тя се изкачи до номер 2 в света, а сега ще стане 28-ата тенисистка в историята начело на женската ранглиста.

На 20 години и 308 дни Швьонтек става третата най-млада тенисистка номер 1 след Ким Клайстерс (20 години и 64 дни) и Серина Уилямс (20 години и 285 дни).

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама