Руският военен министър е получил инфаркт

12:20, 26 мар 22 25 2793 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко твърди, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е получил сърдечен удар.

Киев се готви за нова руска атака

„Инфарктът на Шойгу е станал след тежкото обвинение от страна на Путин за пълния провал на инвазията в Украйна“, написа Геращенко в профила си във  Facebook.

Сергей Шойгу не е виждан публично от 11 до 24 март, когато се появи за кратко във видеоклип пуснат от Путин. До момента руските власти не са съобщавали за здравословни проблеми на своя министър на отбраната.

Според неговата информация в момента Шойгу се възстановява“ в Главната военномедицинска академия „Николай Бурденко“, пише bTV. 

В същото време ТАСС се позова на съобщение на военното министерство, че Шойгу е провел среща с ръководството на Министерството на финансите за изпълнението на държавните поръчки за отбраната. Той е обяснил, че приоритетите са високоточното далекобойно въоръжение, авиационна техника, както и поддържане на бойната готовност на стратегическите ядрени сили, посочва „Мediapool“.

След като въпросът за отсъствието ми бе повдигнат публично, Кремъл пусна видео, което показва как Путин си говори с министрите чрез видеоконферентна връзка. Един от хората на монитора пред руския президент е бил Шойгу, но и преди руските власти са били обвиненявани в използване на стари видеоклипове.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама