Терористична атака прекъсна тренировка във Формула 1

22:26, 25 мар 22 / Спорт 25 1806 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Терористична атака прекъсна първата свободна тренировка и постави под въпрос провеждането на Гран При на Саудитска Арабия - втория старт от сезона във Формула 1.

В края на днешната сесия в Джеда се чу експлозия в петролна база близо до пистата. Гъстият пушек покри огромна площ и бе видим от всички краища на града.

Основната версия е, че става дума за ракетен удар, дело на бунтовници „хуси” от Йемен, които поеха отговорност за редица подобни нападения.

Миризмата от пожара стигна до самата писта и заблуди световния шампион и пилот на Ред Бул” Макс Верстапен, че болидът му гори. Нидерландецът се свърза с инженерите си по радиото и попита притеснено какво се случва.

В крайна сметка тренировката продължи нормално, а състезателния уикенд ще се проведе по план, съобщи БГНЕС. 

Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали се срещна с шефовете на отборите и пилотите, за да ги информира за ситуацията в Джеда, като това стана точно преди началото на втората свободна тренировка, което наложи тя да започне с 15-минутно закъснение.

И двете сесии за деня бяха спечелени от пилота на Ферари Шарл Льоклер, който ликува на старта на сезона в Бахрейн преди седмица.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама