Пожарът край Дупница е локализиран

21:45, 25 мар 22 25 2194 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Локализиран е пожарът, възникнал днес след обяд и обхванал около 300 декара сухи треви и храсти в местността Балановски рид край Дупница, съобщи за БНР говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Тaбачка.

Три екипа огнеборци, около 20 горски работници от Югозападното държавно предприятие и доброволци от Бобошево продължават да гасят в района на пожара.

При пожара няма пострадали хора, засегнати къщи или засегната пътна инфраструктура.

Пожарът е възникнал в следствие на почистване на земеделски стърнища. Силният вятър през деня разпалваше огъня и затрудняваше пожарникарите. Автомагистрала „Струма“ след пътен възел-Дупница-Бобов дол беше задимена.

Последният сериозен пожар на Балановски рид край Дупница беше през 2019 г. Тогава изгоряха стотици декари площи, а димът причини обгазяване на селото и част от кварталите в града, припомня БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама