„Скоро“: ЕК и България подписват Плана за възстановяване

16:01, 25 мар 22 / Политика 25 1639 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Европейската комисия и България скоро ще подпишат Националния план за възстановяване и устойчивост. Новината сподели премиерът Кирил Петков във Facebook заедно със селфи с председателят на Комисията.

„Завършихме на техническо ниво преговорите с Европейската комисия. Радвам се, че Урсула фон дер Лайен скоро идва в България, за да подпишем Националния план за възстановяване и устойчивост“, похвали се Петков и допълни: „Благодаря на целия екип на Министерството на финансите (и Министерство на правосъдието, Министерство на енергетиката), както и на всички други министерства, които работиха толкова много, за да стигнем до тук“.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че ЕК е отчела добър прогрес в българския план, като е била дадена висока оценка на сътрудничеството с кабинета „Петков“. Тогава е получено и уверението на Урсула фон дер Лайен, че планът ще получи оценка в последния поставен срок, а именно 15 април.

ЕК не дава „зелена светлина“ на Плана за възстановяване вече четвърти път. Въпреки очакванията да имаме оценка на 15 март, срокът се отложи за 15 април по настояване на българските власти. Новото правителство реши да вкара сериозни промени в плана, което доведе и до забавянето.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:12, 25 мар 22

Най- вероятно Томислав Дончев да пукне от злоба!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама