Големите кавички: „Студентката ми Атанасова ми чете лекции, но не е надминала учителя си“

16:00, 24 мар 22 / Големите кавички 25 3231 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Арести, форсмажор и фотьойли

Моята студентка Десислава започна да ми чете лекции тук. Не е надминала и не надхвърлила своя учител, като я виждам какво разсъждава. Трябваше да изпита малко неудобство в тая посока“, това обяви вътрешният министър Бойко Рашков, който в сряда напусна заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред заради скандал с парламентарната група на ГЕРБ и по-специално с Десислава Атанасова. 

Причината - промените, които Рашков иска в Наказателно-процесуалния кодекс и заяждането от страна на депутатите на ГЕРБ за така представените промени.

По време на заседанието от ГЕРБ обвиниха Рашков, че се опитва да направи „байпас на прокуратурата. „Все пак г-н Рашков ми е преподавал, че прокуратурата е господар на производството", заяви Десислава Атанасова и посочи, че това което той твърди в момента няма нищо общо с правото и наказателно-правния процес. 

Тя бе възмутена, че министърът на вътрешните работи си позволил да каже, че промените в НПК се обсъждали с адвокатски кантори. „Обсъждания с адвокатски кантори е извън всякаква логика на законодателния процес. Толкова разхвърлени идеи, които уж имат за цел да улеснят самия процес, а всъщност възнамеряват да лишат прокуратурата, която е господар на досъдебното производство, съгласно Конституцията от определена възможност да надзирава и контролира разследващите органи - това е тотален нонсенс като твърдение", каза Атанасова и добави, че Рашков едва ли е забравил какво е преподавал на своите студенти.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама