Слънчево и до 21 градуса в четвъртък

07:00, 24 мар 22 25 1137 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще е слънчево. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 16° и 21°. В София минимална температура около минус 1°, максимална - около 17°.

Над Черноморието ще е слънчево със слаб вятър от северозапад. Максимални температури на въздуха: 14° и 16°. Температурата на морската вода е 4°-5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северозападен, по билата и временно силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 0°.

В петък от североизток на югозапад ще има временни, но значителни увеличения на облачността и на места в източната половина от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от северната четвърт, ще се усили и за кратко ще нахлуе сравнително студен въздух. Дневните температури ще са в по-широки граници: от 9°-10° в Североизточна България до 15-18° в западните райони и Горнотракийската низина. През нощта срещу събота вятърът чувствително ще отслабне, в западната половина от страната и ще стихне. Облачността ще намалее и през деня отново в цялата страна ще е предимно слънчево. Вятърът ще е със западна компонента, ще бъде слаб; максималните температури в повечето места ще са между 11° и 16°, според прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама