Прокуратурата ще разпитва Кирил Петков

14:15, 22 мар 22 / Политика 25 1532 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Премиерът Кирил Петков ще бъде разпитан от прокуратурата заради ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова и обиските в домовете им. Това съобщиха от държавното обвинение.

Петков беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март. По-късно стана ясно, че той е разпитван в кабинета си в Министерския съвет от разследващ полицай в МВР.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан“

Ще бъдат разпитани по надлежния ред и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата по случая. Ще бъдат назначени съответните експертизи. Ще бъдат извършени и всички други необходими процесуални действия.

От Софийската градска прокуратура са възложили разследването на следователи в Следствения отдел със задача „всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани“. „Само тогава събраните чрез тях доказателства могат да бъдат ползвани в наказателното производство”, заявяват от прокуратурата.

Бойко Борисов е задържан при спецоперация

Ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, СГП ще повдигне обвинения.

Цялото съобщение може да видите тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама