Европрокуратурата с първо потвърждение за разследвания у нас

16:22, 21 мар 22 / Политика 25 1821 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Европейската прокуратура с първи официален коментар за разследвания в България.

„Европейската прокуратура (EPPO) потвърждава получаването на няколко сигнала от България, съдържащи сериозни твърдения за извършени измами с европейски средства и системна корупция по отношение на висши публични служители. Разследванията продължават“, пише в позицията.

Съдия си направил отвод по случая „Борисов”

Повече подробности няма да бъдат оповестявани, за да не се застрашава изходът на разследванията. Ако допълнителна информация би могла да бъде оповестена публично, това ще бъде направено активно с позиция от наша страна“, става ясно още от коментара на европрокуратурата.

Припомняме, че Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова бяха задържани на 17 март, като прекараха нощта и следващия ден в ареста на столичното 7 РПУ. От полицията първоначално обявиха, че арестът е във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България. Адвокатът на Борисов обаче Менко Менков обори тези твърдения. Прокуратурата също опроверга първоначалното съобщение на МВР, че разследването срещу тях е заради европейски проекти. Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения, тъй като прокуратурата не намери доказателства за това.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:03, 21 мар 22

То и натях ако няма за какво да повдигнат обвинения кажи му здраве.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама