„Сравнително бързо решение“: Властта кърпи дупките по пътищата аварийно

13:13, 21 мар 22 25 1267 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Всички областни пътни управления в страната вече извършват аварийно запълване на дупките, отворили се по републиканските пътища след снеготопенето и ниските температури през последните седмици.

Изкърпването се прави със студена асфалтова смес и е временно решение, докато започнат ремонтите по пътищата при трайно затопляне на времето. Целта е да се запълнят огромните дупки, които застрашават живота и здравето на пътуващите и нанасят щети по превозните средства. С това сравнително бързо решение ще се предотвратят инциденти и материални щети, съобщиха от АПИ.

Предприетите аварийни дейности са по разпореждане на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Те са започнали в петък и продължават и в момента. Фирмите са работили и в събота и неделя, за да се запълнят всички дупки по пътищата в кратък срок.

През зимните месеци със студена асфалтова смес аварийно се запълват дупки и се отстраняват локални повреди по настилката. Изкърпването им ще доведе до обезопасяване на пътните участъци и повишаване безопасността на движение.

През април, след края на зимното поддържане и трайно повишаване на температурите, ще бъдат предприети ремонтни работи на компрометираните отсечки по републиканската пътна мрежа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама