Григор Димитров със сериозен прогрес в ранглистата

10:49, 21 мар 22 / Спорт 25 1612 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров записа най-голям прогрес от българите. Той прелетя десет места до №25 в класацията на АТР с актив от 1 641 точки.

Григор Димитров приключи с Индиън Уелс

Успехът се дължи на четвъртфинала на първата ни ракета в Индиън Уелс. Тази седмица Димитров ще очаква жребия за Мастърс 1000 турнира в Маями, щата Флорида, където ще бъде сред поставените.

Димитър Кузманов изкачи две позиции до 191-ото място. Тази седмица 28-годишният пловдивчанин ще участва на чалънджъра в Задар, Хърватия, където миналата година игра финал. В първия кръг Мико, който е поставен под №7, среща босненеца Нерман Фатич, срещу когото води с 2-1 победи в досегашните срещи.

В топ 500 са още Александър Лазаров (№412) и Адриан Андреев (№416), на когото точките от полуфинала на фючърса в Съединените щати ще бъдат добавени в следващата ранглиста след две седмици.

Димитров вместо Джокович във втория кръг в Индиън Уелс

Новак Джокович се завърна без игра на върха в класацията с 8465 точки. Той измести Даниил Медведев, който има 8445, а на третото място се изкачи финалиста от Индиън Уелс Рафаел Надал със 7715 точки. Шампионът Тейлър Фриц прескочи 12 места до рекордното за него осмо.

При жените Виктория Томова прогресира с три позиции до №108. Първата ни ракета няма да участва в квалификациите на WTA 1000турнира в Маями, а вече е в Европа и ще открие сезона на клей, пише БНР. 

Гришо си е прал дрехите у Серина Уилямс

В първите 500 от българките са още Изабелла Шиникова на 218-ото място, Елица Костова (№312) и Цветана Пиронкова (№331).

Ашли Барти запазва първото си място, но втора вече е шампионката от Индиън Уелс Ига Швьонтек, а трета е финалистката Мария Сакари.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама