Рекордно класиране за Алберт Попов

15:51, 20 мар 22 / Спорт 25 1819 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Алберт Попов постигна най-доброто представяне в кариерата си за Световната купа и завърши на четвърто позиция в последния слалом за сезона.

До момента българинът имаше две шести места (в Шладминг през 2019 и 2021 г.) в кариерата си, а във френския зимен център Куршевел той изуми с каране във втория манш, което му осигури предно класиране.

В първото си спускане преди обяд днес българинът завърши 22-ри. Разликата навакса при втория манш, когато беше един от скиорите, които най-добре се справиха с трасето. Това е най-доброто представяне на българина през сезона, като до момента той беше 9-и на олимпийските игри в Пекин. За втори път Попов участва във финала на сезона за Световната купа. През 2019 г. той завърши на 23-а позиция, пише bTV.

Най-доброто българско представяне в надпреварата си остава победата на Петър Попангелов в Ленгрис, Германия през 1980 г.

Що се касае до днешния старт, победител стана Атле Ли МакГрат от Норвегия. На второ място е неговият сънародник Хенрик Кристоферсен, а трети е Мануел Фелер от Австрия.

Кристалният глобус в слалома е за Кристоферсен, който грабва трофея за 3-ти път в кариерата си. Алберт Попов завърши сезона на 21-о място в генералното класиране.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама