Михайлов със закана към Бербатов

16:35, 19 мар 22 / Спорт 25 1916 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Няма да позволя на никого да се упражнява безнаказано на гърба на българския футбол! Това написа президентът на БФС Борислав Михайлов в страницата си във Facebook. Това е първият му коментар, след като Димитър Бербатов и екипът му организираха конгрес и избраха бившия футболист на „Манчестър Юнайтед“ за шеф на Съюза.

Земята щеше да се нарича море, ако риба я беше назовала“, посочи лаконично Михайлов.

От своя страна, Бербатов също излезе с публикация във Facebook, в която заяви, че конгресът на 18 март е легитимен, тъй като клубовете, които присъстваха, са били само тези, които са успели в срок да внесат документите за издигане на делегати. „Много от останалите – а те бяха наистина много, не успяха да го направят, защото времето беше малко и хаосът, който БФС създаде, беше пълен. Но клубовете, които присъстваха, представляваха и гласовете на тези, които не успяха“, смята Бербатов.

„Казах и преди, и след избора – това не е начинът, по който трябва да се случват нещата, и това ме натъжава. Но когато водиш, понякога трябва да се вземат и трудни решения. Когато волята на клубовете е такава, решението става лесно. Всички бяхме принудени да стигнем дотук след поредица от лъжи и неспазване на Устава и закона и опит конгресът да се отмени по напълно незаконен начин“, посочи той.

Бербатов обясни, че като избрано ново ръководство, то трябва първо да бъде вписано в Търговския регистър и тогава вече може да започне да работи. „И първото нещо, което ще се случи – да свикам конгрес. Конгрес, на който всички клубове да могат да упражнят правото си на глас и да изберат кой да ги представлява“, обясни бившият футболист.

Той ще иска среща със спортния министър, за да го уведоми какво стана в НДК, след като стана ясно, че и той е бил там и се е интересувал какво се случва. „Мисля, че е напълно нормално ако и от досегашното ръководство на БФС имат претенции какво се случва, също да потърсят среща с него. Разчитаме ФИФА и Министерството на спорта да вземат отношение и да се сложи ред – дори със служебно ръководство, за да се свика и организира честен изборен конгрес и да се излезе от тази патова ситуация“, заяви Бербатов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама