Джокович обнови 50-а детска градина

12:09, 19 мар 22 / Спорт 25 1536 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Новак Джокович може да е далеч от тенис корта заради ограниченията и отказа му да си постави ваксина срещу коронавирус, но продължава с другата важна мисия, с която се е захванал - да прави живота на децата в Сърбия по-лесен, по-весел и пълноценен.

Тенисистът, който ще се завърне на лидерската позиция в световната ранглиста от понеделник (21 март), се похвали, че неговата благотворителна фондация е обновила 50-а детска градина в западната ни съседка.

Става дума за заведението в малкото селце Велики Попович, близо до Ягодина. Сградата на детска градина „Пеперудки“ е реконструирана и обзаведена по най-високи стандарти. Тя вече може да приеме до 50 деца.

Джокович не присъства на церемонията по откриване, но там беше директорката на благотворителната фондация Мая Кремич. За нея и официалните гости малчуганите се бяха облекли в традиционни сръбски одежди и изпълниха музикална програма, пише bTV.

Фондацията на тенисиста вече 15 години се занимава с благотворителна дейност, като основно е насочена към обновяване на детски градини, при това в малки населени места в Сърбия. До момента Джокович и дарителите са предоставили отлични условия за учене и прекарване на свободното време на 50 000 деца.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама