Петков: Няма да даваме ракети, не вярвайте на фалшиви новини

12:59, 18 мар 22 / Политика 25 1919 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Премиерът Кирил Петков отрече да се обсъжда България да предоставя военно въоръжение на Украйна.Никакви ракети няма да се дават на никого, подкрепата ни за Украйна ще продължи както досега, България ще говори в един глас с всички от ЕС“, заяви Петков пред журналисти на инспекцията на интерконектора с Гърция.

Никой не отива на никаква война. България напълно подкрепя Украйна - изпращаме хуманитарна помощ, медикаменти, посрещаме бежанци и работим координирано с НАТО по източния фланг. Никой не е говорил с мен от американска страна да искат оръжие“, каза още премиерът.

Нито ПВО, нито специални ракети - това са фалшиви новини, опитват се да наслагват страх в хората. България няма да ходи на война“, категоричен бе Петков, предаде БГНЕС.

Не вярвайте на подобни глупости“, призова той.

„Сърцето ми е с Украйна, но няма да им дам оръжия“

За срещата с министъра на отбраната на САЩ посочи, че очаква координация в общата отбрана на НАТО по източния фланг. „Очаквам да има още по-добра координация между българското правителство и НАТО, включително и американското правителство. Тази координация трябва да стане по-интензивна заради войната в Украйна. Подкрепяме изцяло Украйна, говорим в един глас с ЕС“, коментира министър-председателят пред БНТ.

„Знаем, че ще дискутираме това че Стратегията на НАТО трябва да е координирана, цялостна и единна“, каза още Кирил Петков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Неутралитет и разум 17:56, 18 мар 22

Само да не ни докарате беля, по внимателно и с Нато, и с Македония,и без тия ястреби и пр. Щото добрите помисли могат да изиграят лоша шега

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама