И АПИ с облекчение за бежанците

15:57, 17 мар 22 25 1699 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер не се събира пътна такса – е-винетка за леки коли до 3,5 т и тол за камионите и автобусите над 3,5 т, при ползване на републиканската пътна мрежа, съобщиха от АПИ.

Мярката е въведена с решение на Министерския съвет и е в сила за периода от 24 февруари т. г. до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ. Тя допълва мерките, които държавата взема за подпомагане на Украйна във връзка с извънредната военна обстановка и задълбочаващата се хуманитарна криза.

Градският транспорт да стане безплатен за украинските бежанци

Всички генерирани нарушения в електронната системата на превозни средства с украинска регистрация след 24 февруари се закриват, така че пътните превозни средства да могат да напуснат безпрепятствено територията на България. Експертите на Националното тол управление са в постоянна връзка с колегите си от Агенция „Митници“, които осъществяват последния контрол на превозното средство преди напускането на страната.

В Националното тол управление всеки ден от 8.00 ч. до 22.00 ч. работи кол център за обслужване на потребителите. На телефон 0700 10 876 или на e-mail: [email protected] всички граждани, в т. ч. и украинските, могат да получат необходимата им информация.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама