Димитров срази 208-метров опонент

08:26, 17 мар 22 / Спорт 25 1523 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Григор Димитров победи с 6:3, 7:6(6) Джон Иснър и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс.

Първата българска ракета продължава възхода си след началото на 2022 г., като отстрани трети опонент в Калифорния.

Гришо вече отстрани Джордан Томпстън и Александър Бублик, а сега се справи и с 208-сантиметровия гигант Иснър. Американецът, който е №23 в схемата, е известен и със своя силен начален удар. Затова един пробив за 3:1 реши първия сет. Във втория точки за пробив нямаше и се стигна до тайбрек.

Григор Димитров с победа на „Индиън Уелс“

В него българският тенисист показа характер и затвори двубоя при втория си мачбол. Той записа осем аса и три двойни грешки. Гришо вкара 71 процента първи сервис и спечели 80 процента от точките при разиграването му, пише БНР.

На четвъртфиналите Григор Димитров ще се изправи срещу Андрей Рубльов. Руснакът победи с 2:0 сета - 7:6, 6:4, поляка Хуберт Хуркач.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама