Спортен дух без граници: Българските ветерани спечелиха 51 медала в Словения

16:00, 16 мар 22 / Спорт 25 2640 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българите спортни ветерани „прегазиха“ всички на Балканиадата по лека атлетика, провела се през изминалия уикенд в Нове Место, Словения.

Нашите неостаряващи атлети отидоха, победиха и се върнаха с общо 51 отличия! 28 участника от България завоюваха 26 златни, 18 сребърни и 7 бронзови медала.

Бяха регистрирани нови балкански рекорди в щафетата при мъжете, в бягането с препятствия и в скока на дължина, последният от които бе поставен от невероятната Маги Христова. Забележително беше и участието на доайена на групата Петко Величков, роден през 1938 г., който си тръгна с 1 златен и 2 сребърни медала в спринт на 60, 200 и 400 м. Най-възрастната дама в групата, Любов Ходеева (р. 1948 г.), пък грабна 2 златни медала в бягането. 

Не пропускаме да споменем и най-възрастния участник в състезанието - 93-годишен спортист ветеран от Гърция.

Ветерани са всички онези, които се чувстват вечно млади, с туптящи сърца за победа и са навършили 35 години. И въпреки че държавата подпомага всякакви други спортове и безкрайно неуспешни спортисти и федерации, то нашите атлети на Балканиадата доказаха, че могат не само да участват, но и да побеждават без нито една стотинка подкрепа.

Всеки един от тях лично заплати таксата си за участие, транспортни разходи и всичко останало. И за съжаление, нито един министър или федерация не казаха едно „Браво!“ и „Благодаря“ за това, че те развяха родния трибагреник и прозвуча българския химн.

Медиите също не отразиха историческия български успех на ветераните, за това от Topnovini.bg ви разказваме за тях, за да поправим тази грешка. И защото в трудно време имаме нужда от истории за силния дух и вечния стремеж на човека да се усъвършенства, без да познава граници.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама