Вучич излезе от … хладилника

11:40, 16 мар 22 / Политика 25 1543 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Сръбският президент Александър Вучич излиза от хладилник… буквално. В предизборен клип президентът, който е лидер на Сръбската прогресивна партия, си говори с бременна жена в кухнята й.

Клипът показва младо семейство, което очаква дете, в домашна обстановка. Двамата гледат телевизия и се оплакват, че Александър Вучич е постоянно на екрана. Жената отива към хладилника и казва: „Наистина, само още от хладилника не е излязъл (бел.ред. Вучич)“. В същия момент президентът излиза от хладилника, подава на жената буркан с кисели краставички и тя ахва.

А Вучич със сериозен тон казва: „Важно ми е да стигна до всеки гражданин на Сърбия. Остана много да се свърши – нужни са ни още пътища, железопътни линии, фабрики“. И споменава субсидията, която Сърбия отпуска на бременните жени за първо дете. През ноември миналата година той обяви нови демографски мерки, сред които увеличаване на финансовата подкрепа за семейства за първо дете от 100 на 300 хил. динара (около 5 хил. лева). Докато си похапва краставичка, жената потвърждава, че е получила помощта.

„Запомнете – ако останем обединени около целите пред нас, единствената граница са мечтите ни“, заявява Александър Вучич и си влиза обратно в хладилника.

Предизборният клип завършва хумористично – жената се замисля дали Вучич няма да излезе и от печката.

На 3 април сърбите ще гласуват и за парламент, и за президент. Тогава ще има и частични местни избори, включително и в столицата Белград.

Сръбската прогресивна партия на Александър Вучич управлява страната от 2012 г. През април Вучич ще се бори за втори президентски мандат, като кандидатите за поста са общо осем.

Увеличаването на парите за първо дете не са единственият „стимул“ в предизборен план, обявен от Вучич. Той обеща и помощ от 100 евро за младите между 16 и 30-годишна възраст, която да се изплати след вота през април. Това доведе до обвинения, че се опитва да подкупи младите сърби, които традиционно не гласуват за партията му. Плащането от по 100 евро ще бъде второто такова в Сърбия, след това през януари, като ще зависи от оставането му на власт.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама