Македонски политик: Отношението на България към нас е като на Путин към Украйна

09:20, 16 мар 22 / Свят 25 2315 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Павле Траянов - лидер на Демократическия съюз, който участва в управлението на Северна Македония, обвини българската държава в геноцид спрямо Македония.

Той сравни руската агресия на Владимир Путин с българската политика спрямо Северна Македония.

„Ние сме длъжни да видим къде се намира ключовият проблем и това е отричането от страна на България на македонския народ. Това на практика е политика на геноцид“, каза Траянов пред местната телевизия „24 вести“.

Ако направим паралел между това, което каза Путин за Украйна, с малки разлики виждаме, че България има същото отношение към Македония. В Украйна вместо дипломацията в момента говори артилерията. Европа никога не е решавала жизненоважни въпроси“, добави той, цитиран от БГНЕС.

Според него „в тези трудни моменти за Европа и Балканите всички очакват България да прояви разбиране за европейските процеси, а това означава да вдигне ветото за РСМ“.

Вчера и опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ също сравни политиката на България с руската агресия срещу Украйна. Преди две седмици посланикът на ЕС в Скопие публично призова македонските политици да спрат да правят подобни сравнения и внушения в обществото.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама