Хамилтън променя името си

17:15, 14 мар 22 / Спорт 25 2016 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Седемкратният световен шампион от Ф1 Люис Хамилтън ще почете майка си – Кармен Ларбалестиър, променяйки името си, разкри самият той, подготвяйки се да се бори за рекордна осма титла от най-престижната автомобилна надпревара.

37-годишният пилот на Мерцедес заяви, че ще добави фамилията на майка си към неговата, като най-вероятно ще се състезава под името Люис Хамилтън-Ларбалестиър – очаква се това да се случи съвсем скоро.

„Фамилията на майка ми е Ларбалестиър и ще прибавя това към моята, защото не разбирам напълно цялостната идея, когато хората се женят и след това жената губи името си. И майка ми, наистина искам нейното име да продължи с фамилията Хамилтън“, каза британецът на интервю на Експо уърлд панаир в Дубай.

Люис Хамилтън остава в „Мерцедес“ още две години

Хамилтън добави, че „работи върху“ промяната на името, но то няма да бъде финализирано преди откриващия старт от новата кампания в Бахрейн тази неделя, съобщи БГНЕС. 

Ларбалестиър се разведе с бащата на Люис – Антъни Хамилтън, когато синът им бил малък, но той живял с майка си до 12-годишна възраст. Британецът, който бе надвит в битката за осма световна титла при противоречиви обстоятелства на Гран При на Абу Даби миналата година, не пожела да коментира бъдещето си, казвайки, че „мисли ден за ден“.

Но Хамилтън, който си взе двумесечна почивка от социалните мрежи, преди да се появи отново в тях през февруари, допълни: „Завърнах се, за да се боря за осмата титла, за това съм тук“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама