Рамзан Кадиров e в Украйна редом с руските войски

17:10, 14 мар 22 25 1969 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви, че се намира в Украйна редом с руските войски. Той публикува свое видео в социалната мрежа „Телеграм“, чиято достоверност засега не може да бъде потвърдена.

На кадрите се вижда, че е облечен с военна униформа, седнал около маса с войници в зала. Той твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива.

50% от руснаците искат страната им да изгради нова империя

„Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо", написа Кадиров. Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е „свършено“, предаде bTV.

Бивш украински депутат обяви голяма награда за главата му

Бившият украински депутат и известен журналист Евгений Рибчински обеща огромна къща с парцел край Киев на този, който дръзне да убие чеченския лидер Рамзан Кадиров.

„Щом Кадиров наистина е близо до Киев, значи всеки боец от въоръжените сили и силите на териториална отбрана трябва да има за цел да унищожи този позор на чеченския народ. Обещавам за главата на Кадиров къща с 40 хектара земя край Киев! Не мисля, че ръководството на страната ще има нещо против“, написа Рибчински в профила си във Facebook.

Рибчински е един от украинските политици, които бяха включени в руския списък със санкции преди войната заради своите позиции срещу Кремъл. Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров пък е един от най-твърдите поддръжници на руския президент Путин и активно участва във военните задгранични операции на Москва със своите части.

Припомняме, че снощи украинският президент Володимир Зеленски предупреди Запада, че ако не наложи над Украйна зона, свободна от полети, скоро руски ракети могат да достигнат и територията на НАТО.

В отговор на журналистически въпрос пък съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че в случай на атака срещу страна от НАТО, Алиансът няма да има друг избор, освен да задейства член 5-и - а именно въоръжена защита в случай на нападение срещу някоя страна членка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама