Мария Бакалова подкрепи Украйна на престижни награди

08:31, 14 мар 22 / Култура 25 2294 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Лос Анджелис бяха раздадени наградите „Изборът на критиците“. Големият победител и тук е „Силата на кучето“. Лентата взе награда за най-добър филм и за най-добър режисьор. Уестърнът е дело на новозеландката Джейн Кемпиън.

За най-добър актьор беше награден Уил Смит. В биографичния филм „Методът Уилямс“ Смит се превъплъщава в треньор, баща и мениджър на тенис-звездите Винъс и Серена Уилямс, пише БНТ.

За най-добър актьорски състав бяха избрани участниците във филма на Кенет Брана „Белфаст“.

Мария Бакалова оглави класация на „Forbes”

Наградите „Изборът на критиците“ се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, които работят в телевизиите, радиостанциите и интернет изданията в САЩ и Канада.

Акцент и в тази церемония беше Украйна. Българската актриса Мария Бакалова, която миналата година получи наградата на критиците за най-добра поддържаща роля, изрази подкрепата си за Киев.

„Аз съм от България и родният ми град е само на няколкостотин километра от Украйна. И понеже сме се събрали заедно на тази специална вечер, бих искала да признаем смелостта на украинския народ. Надявам се посланието ми да стигне до хората в Украйна - виждаме ви, подкрепяме ви, сърцата ни са с вас“, каза Бакалова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама