Китай с рекорд по COVID болни от 2 години насам

11:11, 13 мар 22 25 1668 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Китай отчете 3393 нови случая на заразяване с COVID-19 за последното денонощие. Това е антирекорд от февруари 2020 г. насам, предаде Франс прес.

Заради пика в цялата страна, властите затвориха училища в Шанхай и поставиха под изолация няколко града в североизточната част на Китай. Над 10 провинции се опитват да се справят с местни огнища на заразата.

Жителите на големия град Цзилин, където има над 500 случая на зараза с варианта Омикрон на коронавируса, приключиха шестата серия от задължителни тестове за диагностициране. Градът е частично в локдаун, като мярката засяга стотици райони в него. Съседният град Чанчун още в петък бе поставен в локдаун.

Границите на Китай остават практически затворени и властите продължават да прилагат подхода на нулева толерантност по отношение на вируса, предаде БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама