Атанасов против премахването на Паметника на съветската армия

10:10, 11 мар 22 / Политика 25 3059 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Министърът на културата Атанас Атанасов обяви, че е против премахването или разрушаването на Паметника на съветската армия. А относно преместването му – според него това трябва да стане по волята на народа.

„Направихме една доста подробна справка за историята на паметника по този казус. За съжаление, накъде по трасето се губи документацията и доказателството на кого принадлежи този паметник. Нямаме доказателства, че Министерството на културата е органът, който трябва да вземе отношение по това“, обясни Атанасов пред парламентарната комисия по култура и медии.

Нова идея: Паметникът на съветската армия да се опакова

„Моето лично отношение що се отнася до каквито и да е паметници на културата е, че едно преместване трябва да се случи след много добре организирано и широко обществен обсъждане. И само когато има противоречие за мястото“, подчерта той.

Атанасов посочи, че министерството е категорично против разрушаването на каквито и да е паметници на културата. „Може би преместване – да, но не съм аз човекът, който самосиндикално ще реши този паметник да се премести. Народът казва къде му е мястото“, категоричен е министърът.

Според него трябва да има широко обществено обсъждане. „Народът е гласувал за нас, но в нашата предизборна кампания не сме говорили за Паметника на съветската армия. Ние сме четворна коалиция и всяка една партия си има различни виждания“, обясни Атанасов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:32, 11 мар 22

Гн Премиер това копиле освободиго веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама