Отпада зеленият сертификат за обществените места

08:00, 10 мар 22 / COVID-19 25 1535 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От днес посетителите на обекти с обществено значение не трябва да представят зелен сертификат. Това е втората стъпка в плана за деескалация на противоепидемичните мерки, с оглед положителната тенденция за намаляване заболяемостта в страната.

Изискването за зелен сертификат остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение.

Планът предвижда след 20-ти март изискването за зелен сертификат да отпадне и за работещите в обектите с обществено значение при запазване на благоприятната тенденция в развитието на епидемичната обстановка, свързана с COVID-19 в страната.

Отпада и ограничението за брой деца в група при провеждане на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи.

Вече няма тъмночервена зона

Предвид отчетената благоприятна тенденция в развитието на епидемичната ситуация в страната, от списъка на държавите по цветови зони отпада тъмночервената, съобщиха от здравното министерство.

Припомняме, че лицата от тъмночервената зона се допускаха у нас при представяне на цифров COVID сертификат за ваксинация, за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване.

Изискванията за лицата, пристигащи от зелена, оранжева и червена зона остават непроменени - представяне на валиден документ за ваксинация, преболедуване или изследване.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама