Съвременно българско изкуство - в посолството ни в Белград за 3 март

10:00, 09 мар 22 / Култура 25 1903 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Един от най-известните ни майстори на графиката - Людмил Георгиев, показа свои картини в Посолството на Република България в Белград по повод Националния празник 3 март.

Посланикът ни в Сърбия, Н.пр. Петко Дойков, покани трима съвременни български автори, които да изложат свои творби в залите на Посолството и така да бъдат отбелязани 144 години от Освобождението на България.

Заедно с творбите на Людмил Георгиев, гостите се насладиха и на картините на младата авангардна художничка Миряна Тодорова, както и на видео инсталациите на Калин Серапионов.

На снимката: Посланик Петко Дойков и представители на посолството/ Калин Серапионов

Куратор на своеобразната мини изложба беше Стефан Стоянов. 

Авторите лично присъстваха на дипломатическия прием, организиран от посланик Дойков за чужди дипломати и официални сръбски лица.

В резиденцията на посолството ни в Белград се намира една най-богата колекция на световно известни български художници от началото на миналия век, чийто произведения прекрасно хармонизираха със съвременното българско изкуство.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама