Отслабват валежите, остава студено

07:00, 09 мар 22 25 1227 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие облачността ще бъде значителна, на места със слаби превалявания от сняг. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, главно над източните райони от страната. Ще духа слаб и умерен северен вятър. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните - между 1° и 6°. В София минимална около минус 6°, максимална около 0°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-5°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър и ще има виелици и навявания. Студено време и максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°, показва прогнозата на НИМХ. 

В четвъртък и петък с до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Времето ще се задържи предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 2° и 3°, през втория ден още малко по-ниски.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама