Хиляди чуждестранни доброволци готови да се сражават за Украйна

15:30, 06 мар 22 25 1917 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

3 000 доброволци от САЩ са готови да пристигнат в Украйна, за да се противопоставят на руската агресия, съобщи БТА, позовавайки се на агенция „Укринформ“. Доброволците са готови да се включат в състава на международен батальон. Сред желаещите има ветерани от бойните действия в Ирак и в други горещи точки по целия свят. 

Зеленски: Русия се готви да бомбардира Одеса

Общо към Украйна се отправят 16 000 чуждестранни доброволци. Там се създава Интернационален легион за териториална отбрана. Той се състои от чужденци, които искат да се присъединят към съпротивата срещу руските нашественици и защитата на световната сигурност. Чужденци имат право да се присъединят към въоръжените сили на Украйна за военна служба по договор на доброволни начала, включително и в Силите за териториална отбрана, отбелязва „Укринформ“.

„Украйна няма да се предаде!“: За унищожителната война от първо лице…

Още в началото на войната украинският президент Володимир Зеленски призова доброволци от различни страни да се включат в отбраната на страната му. До момента намерението си да се присъединят към редиците на международен легион декларираха граждани на Грузия, Хърватия, Франция и други страни. От Лондон коментират, че не са виждали толкова много желаещи – около 16 хиляди – да се сражават в друга страна от времената на Гражданската война в Испания. От Англия желание да се бият за Украйна са изразили 150 британци.

На ръба на хуманитарна катастрофа: Нов опит за евакуация от Мариупол

В Украйна вече има граждани на балтийските републики, Полша и Израел. Завърналите се от чужбина за защита на родината си украинци се оценяват на над 60 хиляди души.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама