Сняг и дъжд в почти цялата страна

07:00, 06 мар 22 25 1560 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Валежите от югозапад ще обхванат страната. Ще вали сняг, в Югоизточна България предимно дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Родопската област. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България до силен вятър от изток-североизток. Ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

Жълт код за усилени снеговалежи до 25 мм е обявен в 12 области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Област София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно през деня по южното крайбрежие ще започне да превалява дъжд. През нощта срещу понеделник дъжд ще завали и по северното крайбрежие, който ще премине в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 5° и 6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Родопите. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток и ще има виелици, навявания и образуване на преспи. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.                       

В началото на новата седмица ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, вече предимно от сняг, ще са на места и предимно слаби, но в понеделник в североизточните райони, а във вторник в Рило-Родопската област все още ще са значителни по количество. В понеделник вятърът ще е от север-североизток, ще отслабне в сравнение с неделя, ще е до умерен, във вторник в повечето райони - предимно слаб. Студено време с минималните температури в по-голямата част от страната между минус 3° и 2°, във вторник с 1-2 градуса по-ниски, а максималните - между 1° и 6°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама