В помощ на украинците: Наемете апартамент през Airbnb

10:40, 04 мар 22 25 1653 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Нова акция в помощ за украинците. Запазете и платете онлайн произволен апартамент през Airbnb в Киев или друг град в Украйна. Изберете скорошна дата, за да може собствениците да получат парите по-бързо.

За акцията съобщи във Facebook рекламистът и общественик Радослав Бимбалов. „С моите две момичета ще отседнем в центъра на Киев от 7-и до 12-и март. Почти. Всъщност запазих и платих през Airbnb произволен апартамент в Киев, а после писах на собственика. Това вече са го направили няколко хиляди човека по света. Можете и вие“, призова той.

„Airbnb са се заели сериозно да помогнат на тази напълно доброволна акция от страна на потребителите. Дали самите хора могат веднага да получат тези пари… това сигурно зависи от много неща - дори и от това, че са се изпокрили дори. Но ще си ги получат, надявам се скоро“, посочи Бимбалов.

От Airbnb се отказаха от комисионните си за Украйна, така че всички средства ще отидат при нуждаещите се граждани. Към акцията вече се включват хора от цял свят.

Airbnb предлага безплатно настаняване на 100 000 украински бежанци

Освен това до 100 хил. бежанци от Украйна ще получат безплатно временно жилище, съобщиха от Airbnb, като се присъединяват към групата от компании, предлагащи подкрепа и дарения след руската инвазия.  

Платформата за наемане на жилища под наем Airbnb ще стартира създаването на фонд, за да подпомогне хората, бягащи от Украйна. „Знаем, че домакините в Airbnb и гостите по целия свят ще се отзоват и ще помогнат“, казаха от компанията, цитирани от „Гардиън“.  

Разходите за престоя ще бъдат покрити от Airbnb, както и от дарителите във фонда за бежанци. Домакините ще могат да предлагат отстъпка или безплатно настаняване, като в следващите дни ще стане ясен и точният механизъм за настаняване, пише bTV.

Изпълнителният директор на компанията Браян Чески призова домакини от съседните Полша, Унгария, Чехия, Германия и Румъния да се присъединят към усилията. „Настаняването ще бъде в „краткосрочен период“, в рамките на 14 дни“, обяви Чески пред „Инсайдер“.

През последните пет години компанията е организирала настаняване за 54 000 бежанци, търсещи убежище, като 20 000 от тях са от Афганистан.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама