Историята на Миа – родена под бомбардировките

10:29, 04 мар 22 25 1615 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бебето Миа се ражда преди седмица в Киев, Украйна. За майка й Светлана денят трябвало да бъде един от най-щастливите в живота ѝ, но вместо това той е изпълнен със страх.

В четвъртък вечерта Светлана се буди от болезнени контракции и ужасяващите звуци на сирени пред прозореца. Заедно със съпруга си тя издържала на обстрела, за да кара до най-близкото родилно отделение, разказват от Unicef Bulgaria.

По време на раждането чух експлозии извън прозореца. Държах ръката на съпруга си, за да не се страхувам толкова“, казва майката Светлана.

След като Миа се ражда, тя има само няколко минути да се облече, да си събере багажа и да слезе в мазето за по-сигурно. „Приоритетът ми беше да спася живота на бебето“.

Светлана в момента нощува в кола на паркинга под къщата си.

Милиони деца в Украйна имат спешна нужда от помощ. В разгара на военните конфликти в цялата страна на фона на пандемия хуманитарните нужди също нарастват. Можете да им помогнете с еднократно дарение от 5 лв., като изпратите SMS с текст „UKRAINA“ на 1021 или дарете на www.dari.unicef.bg/ukraina

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама