За 3 март – ученици подариха на Ицо Хазарта помагало по история

17:27, 02 мар 22 / Общество 25 1096 Шрифт:
Биляна Иванова

В навечерието на националния празник на България екипът на Фондация „Българска памет“, начело с нейния основател и председател д-р Милен Врабевски, както и ученици от столичното училище „Цар Симеон Велики“, район „Банкя“ откриха пред депутати в парламента своята най-нова социална кампания „Родолюбието - кауза, която си заслужава”. Целта на инициативата е да напомни, че обич към Родината се създава с казването на истината и трябва да се възпитава от най-ранна детска възраст.

Събитието се проведе в залата на библиотеката в Народното събрание, а сред присъстващите бе зам.-председателят на Комисията по образование и наука Ирена Анастасова, както и депутатите Елисавета Белобрадова и Христо Петров.

По време на срещата си с народните представители, учениците от училище „Цар Симеон Велики” (район „Банкя“) - второкласничката Виктория Петрова и петокласникът Никола Борисов, подариха на всички присъстващи учебното помагало по история и цивилизация „Моята България“ и разказаха не само защо родолюбието е важно за тях, но и как то е заложено в учебната им програма.

Учебното помагало „Моята България“ се състои от две части - за начален и гимназиален етап и е реализирано съвместно между Фондация „Българска памет“ и издателска група „Просвета“. Изданието съдържа 51 теми, обхващащи времето от праисторическата епоха по българските земи до съвременността, а акцентът е поставен върху онези нови събития и личности, които позволяват по-пълното и достоверно реконструиране на българската история.

Идеята, която стои зад създаването на „Моята България” е да покаже новия прочит на отминалите събития, което да допринесе за засилването на интереса, любознателността на читателя и да спомогне за възпитаването на младите хора в родолюбие и историческа памет. Освен за ученици и студенти, учебното помагало е подходящо и за всеки, който иска да подобри своите знания за българската история, както и да научи нови и любопитни факти, касаещи важни дати от нашето минало.

„Един от приносите ни през годините е реализирането на „Моята България“. Изданието е резултат от дългогодишен труд на най-авторитетните български историци и представя автентичната история на България, без да робуваме на чужди държавни доктрини. А кампанията „Родолюбието - кауза, която си заслужава” е поредната инициатива, с която целим отново да напомним колко е важно възпитанието в любов към Родината да бъде заложено в образованието и да се преподава на децата от най-ранна детска възраст на разбираем и достъпен език, с тези думи д-р Милен Врабевски, основен идеолог и двигател на реализирането на проекта, представи историческото издание и старта на кампанията в сградата на Народното събрание

Джамбазки раздава помагало по българска история на колегите си в ЕП по случай 24-ти май

Припомняме, че миналата година по повод 24 май в Европейския парламент евродепутати от различни парламентарни групи получиха английската версия на първото издание на учебното помагало по история „Моята България“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама