Евакуираните от Киев българи вече са у нас

09:15, 02 мар 22 25 1482 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Евакуираните от Киев около 200 души, сред които българи, украинци, германци, арменци и македонци, вече са у нас. Четири автобуса и коли пресякоха българско-румънската граница към 6:30 ч. след 36-часово пътуване. Те бяха посрещнати от външния министър Теодора Генчовска.

Русия направи десант в Харков, окупацията на Херсон е в ход

Пред представителите на медиите министър Генчовска отбеляза, че външно министерство е направило всичко възможно за извеждането на сънародниците ни от Киев, което се е случило със съдействието на българските служби за сигурност. По думите ѝ МВнР и Областна администрация на Варна са създали организация по настаняването на пристигналите от Киев наши сънародници и чужди граждани в хотели в морската столица. Тя отбеляза, че още българи се евакуират от Киев и Харков с влак.

Ситуационният център на външно министерство продължава да помага на желаещи български граждани да напуснат Украйна“, подчерта още министър Генчовска, цитирана от МВнР. 

По данни на ООН над 600 хиляди души са напуснали Украйна от началото на руската военна инвазия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама