Петима загинаха при удар на телевизионната кула в Киев

19:15, 01 мар 22 25 1867 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Телевизионната кула в Киев е била ударена от артилерийски снаряд, съобщава агенция УНИАН. Кадри показват телата на загинали при атаката. По първоначална информация има петима загинали. 

Според агенцията снарядът е поразил апаратна в рамките на комплекса. От него излиза гъст дим.

В Киев има проблеми с приемането на телевизионен сигнал. В следващите часове се очаква да заработи резервен излъчвател, пише bTV.

Руската армия призова мирните граждани на Киев да се евакуират

Руската армия ще нанесе удари срещу инфраструктура на украинските служби за сигурност в Киев и призова живеещите в близост мирни граждани да се евакуират, предаде Франс прес.

„С цел да спрем кибератаките срещу Русия ще бъдат нанесени удари с високоточни оръжия срещу технологична инфраструктура на ССУ (Службата за сигурност на Украйна) и на главния център на Отдела за психологически операции в Киев”, заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. „Призоваваме жителите на Киев, живеещи в близост до предавателните центрове, да напуснат домовете си”, добави той.

Изявлението беше направено в момент, когато руските сили удвояват усилията си да превземат украинската столица. Конвой от руски бронирани машини с дължина няколко десетки километра се приближава към Киев от северозапад, показват сателитните снимки, публикувани тази нощ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама