СЕМ спря „Russia Today“ и „Sputnik“

16:37, 01 мар 22 25 1671 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На извънредно заседание Съветът за електронни медии (СЕМ) единодушно реши временно да ограничи излъчването на телевизията „Russia Today“ и информационната агенция „Sputnik“ и производните дни на територията на България.

Решението е с предварително изпълнение и е изпратено по компетентност на Комисията за регулиране на съобщенията.

От СЕМ взимат предвид „грубото нарушение на международното право от страна на Руската федерация и посегателството върху териториалната цялост чрез военна интервенция срещу Република Украйна“. Целта им с решението е да противодействат на руска пропаганда у нас.

Спирането на руските информационни канали бе коментирано от посолството на Москва в София преди да бъде факт за България. Руските дипломати си позволиха да използват недопустими за институция определения. Като заявиха, че „информационна агресия“ срещу ресурсите им се води от „Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги“. Какво още написаха тук

Въпреки оплакванията на български потребители, от Министерството на отбраната отрекоха руски сайтове да са били спирани. Първи от „Булсатком“ обявиха, че спират държавния руски телевизионен канал.

Facebook и Twitter вече спряха рекламите от Русия и на страната бе отказан достъп и до двете платформи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 FloydMEF 11:24, 12 юли 22

Проводится конкурс цифровой нефтегазовой отрасли.
Участвуют граждане от 18 до 30 лет, в соответствии с программой
«Цифровая экономика Российской Федерации».
Участники проекта получают доступ ко всей библиотеки нефтегазовой промышленности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама