Петков към Костадинов: Като си такъв мъж, защо не си в Одеса?

15:28, 01 мар 22 / Политика 25 2749 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Скандал в парламента по време на извънредното заседание, на което депутатите приеха оставката на министъра на отбраната Стефан Янев и одобриха на негово място Добромир Заков.

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и премиерът Кирил Петков влязоха в остър спор за евакуацията на българските граждани от Украйна.

Лидерът на „Възраждане“ отправи реплика към депутата от ИТН. „Хора, които постоянно висят в американското посолство, да ми говорят за руски интерес, да ми говорят, че защитавам руски интереси, като точно днес стана ясно, че вашето правителство, Балабанов, евакуира българските дипломати от Одеса и Киев. Кой ще защитава нашите интереси там?“, попита Костадинов.

„Всекидневно „Възраждане“ поддържа контакти с българите там. Какво обаче правим с близо четвърт милион етнически българи в Украйна? Там, след руснаците и румънците, ние сме трета етническа група. Нищо не правим в момента, защото вие, големите защитници на българските интереси, Балабанов, вие евакуирахте. Това нещо е предателство, вие сте национални предатели. Когато има такава ситуация, не се евакуират дипломати“, заяви лидерът на най-малобройната парламентарно представена партия, цитиран от Нова телевизия.

„Затова вашето управление е вредно. В Одеса няма никакви военни действия, освен това, че там се стреля от бандитски формирования, на които самият Киев даде оръжие. Дори и официалната американска информация показа, че руснаците са на 200 километра от там. Там няма някой който да защити българите, наши сънародници. Това е заради вас, заради отцеругателска и майцепродавската ви политика“, каза още Костадинов на значително по-висок тон.

Министър-председателят Кирил Петков му отговори: „Вие знаете ли кои са тези 190 човека, които в момента евакуираме. Знаете ли колко жени и деца има там? Вие защо, като сте такъв мъж, не сте в Одеса да водите рейсовете и да спасявате българите, а се упражнявате в риторика? Защо не си в Украйна, къде си тука на трибуната?“.

Впоследствие на Костадинов му бе наложено наказание за прекрачена граница на допустима риторика.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама