Остава облачно и снежно

07:00, 02 мар 22 25 1236 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи значителна. Ще има превалявания от сняг, главно в Североизточна България и Предбалкана. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България в нощните часове и преди обяд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и през деня ще бъде до умерен. Минималните температури ще бъдат, в повечето райони между минус 6° и минус 1°, а максималните между 3° и 8°, на места в североизточните райони малко по-ниски. В София минимална температура минус 6°, максимална около 3°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по северното крайбрежие с превалявания от слаб сняг. След обяд вече ще бъде без валеж, а по-късно през деня и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на много места ще превали сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 8°.

В четвъртък ще духа умерен северозападен вятър и с него дневните температури още ще се повишат. Облачността ще е променлива, по-често значителна. Само на отделни места, главно в планините, ще превали слаб сняг. В петък вятърът ще отслабне, в много райони временно ще стихне, а източните райони ще се обърне от юг. Облачността ще бъде променлива, в петък - по-често значителна и главно в Рило-Родопската област ще има слаби превалявания от сняг. Ще остане сравнително студено за периода, макар че дневните температури в повечето места ще са между 6° и 11°; минималните ще са предимно между минус 6° и минус 1°, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама