Военноисторическият музей залоства врати на 3 март

15:22, 28 фев 22 / Култура 25 1958 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В знак на солидарност с Украйна Националният военноисторически музей (НВИМ) и неговите филиали няма да бъдат отворени за посетители на 3 март, когато честваме Освобождението на България. 

„Украйна няма да се предаде!“: За унищожителната война от първо лице…

„Когато в 21 век една държава нахлува в друга, нарушава нейния суверенитет и използва военни средства срещу мирното население, е важно как осмисляме историята и се учим от уроците на миналото. Като институция, която изучава и интерпретира войната, конфликтите и последиците от тях, ние добре знаем колко ценен е мирът. Затова в знак на солидарност към украинския народ и към всички усилия да бъде прекратено безумието на войната Националния военноисторически музей и неговите филиали няма да работят на 3 март“, пишат от НВИМ. 

Оттам посочват още, че планираното за 1 март официално откриване на изложбата „Достойни за свобода“ също няма да се състои. Тя ще може да бъде разгледана от 4 март. 

Кой ще помогне на Украйна с изтребители? 

Припоняме, че 2020 година, когато настъпи пандемията от коронавируса, музеят и неговите филиали в страната отново не работеха на 3 март. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама