Големите кавички: „Солидарността към Украйна ще ни се отплати многократно“

10:06, 28 фев 22 / Големите кавички 25 1868 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Пари, оръжия, война

Солидарността към Украйна ще ни се отплати многократно. Това обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер във връзка с войната в Украйна.

„От чисто икономическа гледна точка лично аз смятам, че всички украински бежанци са добре дошли у нас. Излезе преброяването наскоро. Ние сме 6,5 млн., България се обезлюдява, всеки работодател споделя, че няма работна ръка, така че всеки дошъл от Украйна ще може да има работа у нас и да живее спокойно...Изключително важно е България да ги подкрепи, изключително важно е да се усетим като голяма и силна нация, която всъщност е богата. Макроикономически ние сме една от най-стабилните държави в Европа, с най-нисък дълг. Предлагайки им настаняване, храна и лесен достъп до трудовия пазар…“, коментира той във връзка с очакваната бежанска вълна от страната.

„Нека в близките дни не питаме какво може ЕС да направи за нас, а да питаме какво можем ние да направим за Украйна. Тази солидарност ще се отплати на България многократно, когато този конфликт приключи…В настоящия момент е много важно да мислим стратегически – къде е истинският интерес за българската икономика. Ако съумеем сега да сме част от този съюз, който е солидарен с Украйна, в недалечното бъдеще туризмът у нас ще разцъфне отново, но този път не само с руски, а и с украински туристи“, посочи той по отношение на санкциите срещу Русия и последствията за страната.

„Да не говорим, че е много вероятно, когато тази война свърши в Европа да има нов план за възстановяване и устойчивост, само че не от Covid-19, a от войната в Украйна. Колкото по-солидарни сме сега, толкова по-добре ще седим на масата тогава, когато този план ще се дефинира“, отбеляза Лорер.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама