Ден 5 на войната в Украйна: Бомбардировки в Харков, има загинали

15:50, 28 фев 22 25 1949 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Десетки хора са загинали при ракетни удари на руските сили по украинския град Харков. Това съобщи съветникът на украинското министерство на вътрешните работи Антон Херасченко, информира Ройтерс. 

„Харков току-що беше масирано обстрелван от ракети. Десетки загинали и стотици ранени", заяви той в публикация във „Фейсбук“.

Съобщава се, че руските сили са нанесли масирани удари по жилищни квартали в Харков. Според кореспондент на украинската информационна агенция засега има данни за трима убити и 14 ранени, предаде Клуб Z.

Тази атака е проведена преди и по време на началото на преговорите между украинската и руската делегации в Беларус. На кадри от очевидци се вижда, че са атакувани жилищни сгради.

 

Започнаха преговорите между Русия и Украйна

Преговорите бяха предшествани от напрегната нощ, в която двата най-големите украински града - Киев и Харков, бяха обект на нови руски удари.

Удари имаше и в други градове. „Укринформ“ съобщи за ракетен удар срещу жилищна сграда в Чернигов. Към момента не е ясно има ли пострадали при удара и какъв е техния брой.

Кметът на Бердянск съобщи, че черноморският град вече е под контрола на руски войски, предаде БНР.

Над 210 украински цивилни граждани са били убити, а над 1100 - ранени, след нахлуването на Русия, гласи последната статистика, изнесена от Украйна. Властите в Киев съобщават и за 4500 загинали руски военни.

Вчера руският президент Владимир Путин постави в специална готовност ядрените сили на страната си, поради западните реакции на войната в Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама