И Гешев готов да помага на Украйна

17:13, 27 фев 22 25 1648 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В телефонен разговор с Ирина Венедиктова, главен прокурор на Украйна, главният прокурор Иван Гешев изрази солидарност с колегите си и украинския народ. Иван Гешев подчерта, че българската държава действа в синхрон със страните-членки на Европейския съюз и НАТО, съобщиха от прокуратурата.

Като отбеляза, че суверенитетът и независимостта на Украйна в международно признатите ѝ граници е факт, който трябва да бъде зачитан, главният прокурор Иван Гешев изрази готовността на българската прокуратура да съдейства по разрешаване на въпроси, възникнали в кризисната ситуация, съобразно принципите на международното право.

Изнася ли България оръжие за Украйна?

Иван Гешев подчерта готовността на българската прокуратура да подкрепи украинските си колеги, включително като осъществи всички необходими действия от нейна компетентност, свързани с прилагане на санкциите, наложени спрямо руската държава и отделни нейни граждани.

В телефонния разговор, проведен по инициатива на украинската страна, Иван Гешев потвърди и изразената при визитата му в Киев в края на 2021 г. подкрепа за украинската прокуратура в мисията им за отстояване на стабилността и справедливостта в държавата в духа на демократичните ценности и върховенство на правото.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама