Опасно време в половината страна

07:00, 28 фев 22 25 1350 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт и оранжев код за обилни снеговалежи и силен вятър е обявен цяла Източна България и в части от Централна. Ще има виелици и навявания. Ще се образува нова снежна покривка 15-20 см. След обяд валежите ще отслабват.

Времето ще бъде облачно. В източната половина от страната и в планините валежите ще продължат и там на много места все още ще са значителни. В Западна България постепенно ще отслабват, в повечето места и временно ще спрат. Ще духа умерен, в Източна България силен север-североизточен вятър; там остават условията за  виелици и навявания. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София 1°.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Вечерта ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу понеделник по северното крайбрежие ще преминават и в сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с обилни снеговалежи. Ще духа силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания; след обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

В началото на март времето ще се задържи предимно облачно. Ще продължи да духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток. На места, главно в Северна и Източна България ще има слаби валежи от сняг. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°. В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. На отделни места в северните и планинските райони ще превалява слаб сняг. Съществена промяна на температурите не се очаква.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама