БЧК с кампания за събиране на хуманитарна помощ за хората в Украйна

09:44, 27 фев 22 25 1642 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Поради непрестанно нарстващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г. за набиране на материални дарения, съобщиха от организацията

Най-неотложни са нуждите от:

- нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
- спално бельо;
- топли завивки;
- хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК), а за София – в централната сграда на организацията на бул. "Джеймс Баучър" 76.

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

„Хиляди хора се нуждаят от нашата помощ сега! Нека им покажем, че заедно можем повече“, призовават от БЧК.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама