Жена роди в метрото в Киев на фона на бомбардировките

12:08, 26 фев 22 25 1778 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бебе се е родило в метрото на Киев. Момиченцето, което получи името Мия, проплакало в тунел на подземната железница, където 23-годишната ѝ майка се укрила от ракетния обстрел, пише вестник „Дейли мейл“.

Украинският полицай Микола Шлапак, притекъл се на помощ на майката, разказва, че чул виковете на младата жена на фона на гърмящите снаряди. Малко след като помогнал при раждането, той успял да извика линейка и майката и бебето били настанени в болница, откъдето съобщиха, че и двете са добре, пише Нова телевизия.

Снимки на малката Мия веднага се превърнаха в символ на надежда в социалните мрежи.

„Миа беше родена в бомбоубежище тази нощ при тежки обстоятелства – бомбардировките над Киев. Майка ѝ е щастлива след трудното раждане. Докато Путин убива украинци, призоваваме майките от Русия и Беларус да протестират срещу руската война в Украйна. Ние пазим животите и човечността“, написа украинската депутатка Хана Хопко.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама